Ξύλο Nuevo: Παιδιά με ειδικές ανάγκες μεταμορφώνουν παλιά έπιπλα


Ένα εργαστήριο όπου άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να μεταμορφώσουν παλιά και κατεστραμμένα έπιπλα σε καινούρια, δημιούργησαν μια Γαλλίδα και μία Ισπανίδα στη Γλυφάδα. Το «Ξύλο Nuevo» (Ξύλο Καινούργιο) βρήκε θετική ανταπόκριση.

Η Αϊνόα και η Μίριαμ, από τη Βαρκελώνη και από τη Ναντ της Γαλλίας, ήρθαν στην Ελλάδα αξιοποιώντας ένα πρόγραμμα εθελοντισμού. Γνωρίστηκαν στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας και στη συνέχεια ένωσαν τις δυνάμεις σε μια κοινή ιδέα: τη δημιουργία ενός εργαστηρίου αποκατάστασης επίπλων με τη συμμετοχή ΑμεΑ.

Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρηματοδότησε την προσπάθειά τους με 8.000 ευρώ. Ωστόσο, οι προβλεπόμενοι από το πρόγραμμα χρηματοδότησης μήνες πέρασαν, τα χρήματα εξαντλήθηκαν και το «Ξύλο Nuevo» βρίσκεται στον αέρα. Παρόλα αυτά, οι κοπέλες συνεχίζουν την προσπάθεια ελπίζοντας ότι θα βρεθεί μια λύση.

«Οταν μάθαμε ότι εγκρίθηκε η αίτησή μας για χρηματοδότηση χαρήκαμε πολύ. Ομως το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το εργαστήριο, αλλά δυστυχώς αν δεν έχουμε βοήθεια δεν μπορούμε να συνεχίσουμε», λένε στην "Ελευθεροτυπία" οι δύο κοπέλες. «Εσοδα δεν έχουμε, αφού ό,τι φτιάχνουμε το δωρίζουμε, καθώς δεν μπορούμε να το πουλήσουμε. Δεν είμαστε επιχείρηση. Από τον Μάρτιο είμαστε κυριολεκτικά στον αέρα. Συνεχίζουμε όμως γιατί μας αρέσει, αλλά και γιατί το θέλουν τα παιδιά», αναφέρουν. «Ακόμη και τα υλικά αν μας έδινε κάποιος», προσθέτουν, «θα ήταν μεγάλη υπόθεση για μας καθώς δεν μπορούμε να πουλήσουμε ό,τι φτιάχνουμε. Δεν έχουμε επιχείρηση».

«Σήμερα», εξηγούν, «δουλεύουμε με δώδεκα παιδάκια, αν και θα θέλαμε να είχαμε πολύ περισσότερα। Γι' αυτό και θέλουμε από τον κόσμο να μας μάθει. Να μας φέρει παιδάκια με νοητικά ή και κινητικά προβλήματα. Να μας ενημερώσει αν έχει έπιπλα για πέταμα. Εμείς θα πάμε να τα πάρουμε για να τα φτιάξουν τα παιδάκια».


Για πληροφορίες: http://xilonuevo.blogspot.com/ και xilo.nuevo(at)gmail.com, τηλ.: 6944073499 - 6944073499

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ‏!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter