Colour Youth: Stand up for your kisses!!!



Το φετινό σύνθημα του Athens Pride είναι «Φίλα με Παντού».
Μπορεί η ελληνική κοινωνία να έχει καταλάβει σε κάποιο βαθμό πως ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ότι θέλει, αλλά σε δημόσια θέα ούτε λόγος. Απόδειξη, τα τελευταία video clip που περιελάμβαναν φιλιά μεταξύ ομοφυλόφιλων και δέχτηκαν την ομοφοβική λογοκρισία του MTV, του MAD, και φυσικά του ΕΣΡ.

Έτσι, σκοπός της συνάντησης kiss-in που θα γίνει στο πρώτο σιντριβάνι της Ερμού και Νίκης, ανήμερα μάλιστα του ετεροκανονικού Αγίου Βαλεντίνου, είναι να εκθρονιστεί το ετεροφυλοφιλικό καθεστώς ιδιοκτησίας πάνω στην όμορφη και φυσική πράξη του δημόσιου φιλιού.


Στο ραντεβού θα είναι και η ομάδα Colour Youth, που συστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να δώσει φωνή και ορατότητα στους νέους της LGBTQ κοινότητας, μεγάλο μέρος της οποίας παραμένει «στη ντουλάπα», καιρό μετά την εξερεύνηση της σεξουαλικότητάς του.


«Για πολλά παιδιά εκεί έξω που βιώνουμε ένα διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν που θεωρεί “δεδομένο” η κοινωνία, ακόμη και η ιδέα ενός φιλιού στο φως της ημέρας, μας φαντάζει τρομακτική», λένε οι Colour Youth. «Η ενοχοποίηση μιας τόσο ανθρώπινης πράξης είναι κάτι το οποίο θέλουμε να αλλάξουμε. Τα φιλιά μας εκφράζουν πάθος, αγάπη, τρυφερότητα, καύλα, έρωτα, στοργή, συντροφικότητα. Για εμάς όλα τα φιλιά αξίζουν σεβασμό».

Η ανακοίνωση για το Kiss-in κατά της ομοφοβίας:
Ομοφυλοφιλία δεν είναι σκέτο σεξ – είναι...ΕΡΩΤΑΣ.!

Σ’ αυτή τη χώρα τα φιλιά μας απαγορεύονται. Το ΕΣΡ εξακολουθεί να τρομοκρατεί τα τηλεοπτικά κανάλια, ώστε ν’ αποσιωπούν κάθε νύξη ομοφυλοφιλίας, παρά τις επιπλήξεις που τρώει από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Συνήγορο του Πολίτη για τις αστήριχτες αποφάσεις του.

Τελευταίο κρούσμα η λογοκρισία στο βίντεο κλιπ του Firework της Kate Perry και στο Raise Your Glass της Pink από... το MTV Greece και το MadTV. Γι’ αυτό και το φετινό σύνθημα του Athens Pride είναι Φίλα με παντού!

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται τίποτα πριν δώσουν ένα φιλάκι στον σύντροφό τους στο δρόμο – τι πιο φυσικό και όμορφο ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι; Αν όμως το ζευγάρι είναι γκέι άντρες ή γυναίκες, μια απλή πράξη αγάπης θεωρείται πρόκληση.

«Τι μας νοιάζει τι κάνετε στο κρεβάτι σας;» είναι η συνήθης και εντελώς ηλίθια επίπληξη. Μα ομοφυλοφιλία δεν είναι μόνο το κρεβάτι μας! Νομίζετε ότι γινόμαστε γκέι μόνο για όση ώρα κάνουμε σεξ, μετά βάζουμε την ομοφυλοφιλία μας στο ντουλαπάκι του μπάνιου και την ξαναβγάζουμε όταν βρεθούμε με τον γκόμενο; Είμαστε γκέι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, που σημαίνει ότι θέλουμε να κυκλοφορούμε αγκαλιά με την αγαπημένη μας, να του κρατάμε το χέρι στο μετρό, να τον φιλάμε περιμένοντας στην ουρά του σινεμά. Όπως όλες οι άνθρωποι δηλαδή.

Στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μια ομάδα γκέι γυναικών και αντρών οργανώνει μια διαδήλωση φιλιών. Αυτό σημαίνει ότι θα συναντηθούμε σ’ ένα δημόσιο χώρο και θα φιληθούμε – με τη σύντροφό μας όσες έχουμε, με όποιον μας κάτσει όσοι δεν έχουμε.

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 20:00 λοιπόν θα μαζευτούμε στο σιντριβάνι στην αρχή της Ερμού, ακριβώς κάτω απ’ το Σύνταγμα, για να φιληθούμε δημόσια. Σκοπός είναι να κάνουμε τον κόσμο να συνηθίσει στα φιλιά μας και να συνειδητοποιήσει ότι και ο δικός μας έρωτας είναι αληθινός και αξίζει να έχει χώρο να εκφράζεται ελεύθερα. Θέλουμε να φιλιόμαστε σε δημόσιους χώρους χωρίς να εισπράττουμε διακρίσεις και, κυρίως, χωρίς να ντρεπόμαστε εμείς οι ίδιοι/ες.



Τι αντιδράσεις περιμένουμε;

Ο περισσότερος κόσμος αδιαφορεί ή κοιτάζει με περιέργεια, όπως έχουν δείξει οι σχετικές δράσεις δρόμου που έκανε το 10% πριν από 5 χρόνια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Η διαδήλωση φιλιών υποστηρίζεται από το Athens Pride, το 10%, το Colour Youth και άλλες ομάδες. Μετά το τέλος της διαδήλωσης φιλιών θα κατηφορίσουμε την Ερμού για ένα ποτάκι στο Mybar (5€ τις Δευτέρες).

LOUD 'N PROUD.(!)

NEVER IN THE CLOSET AGAIN.(!)

I' D RATHER BE HATED FOR WHO I AM THAN LOVED FOR WHO I AM NOT.(!)


...απαιτούμε - δεν εκλπιπαρούμε, δε ζητιανεύουμε - ίσα δικαιώματα με κάθε str8 πολίτη αυτής της χώρας.

γιατί ο παραλογισμός των κρατούντων είναι τέτοιος ώστε να απαιτεί από εμάς να είμαστε ΙΣΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ...κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το ανεχτούμε άλλο.(!)

Λέμε, ΟΧΙ στη λεκτική ή σωματική βία...διεκδικούμε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα βγάλουν τις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους, τις trans από το περιθώριο και θα πάψουν να θεωρούνται πολίτες β' κατηγορίας.

Λέμε, ΟΧΙ στη σεξιστική ιδεολογία και στους θεσμούς που εξυπηρετούνται μέσα από αυτούς.

Διεκδικούμε τη ζωή μας.
Τα ατομικά και τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ελεύθερη συνένωση, τη δημιουργία οικογένειας και πάνω από όλα την ανθρώπινη μας αξιοπρέπεια.

Το Athens Pride, το οποίο διοργανώνεται με επιτυχία στην Αθήνα από το 2005, δεν είναι απλώς μια ετήσια γιορτή. Είναι ένα φεστιβάλ υπέρ της δυνατότητας του καθενός να μπορεί ανεμπόδιστα να εκδηλώνει την ομοερωτική του επιθυμία, χωρίς να υφίσταται δυσμενείς διακρίσεις. Είναι μια εκδήλωση υπέρ της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.(!)


ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ...ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

SEE YOU THERE...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απαράΜιλλη λεβεντιΑ

crimes είπε...

..καλημέρα, καλή βδομάδα :))
αγαπημένε μου φίλε, κάθε άνθρωπος έχει ή θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη ζωή του...πόσο μάλλον τους ερωτικούς συντρόφους του.
τη λογική του κοινωνικού αποκλεισμού δεν τη δέχομαι για κανέναν λόγο...όχι μόνο για τους ομοφυλόφιλους αλλά για όλους τους ανθρώπους...διεκδικούμε - δυστυχώς - το αυτονόητο...και το αυτονόητο είναι πως η πολιτεία οφείλει να σέβεται όλους τους πολίτες...οφείλει να παρέχει σε όλους ίδια δικαιώματα εφόσον απαιτεί από αυτούς ίδιες υποχρεώσεις.
σέβομαι κάθε άνθρωπο...απαιτώ τον ίδιο σεβασμό...
την αξιοπρέπειά μου, τα θέλω μου, τη ζωή μου, δεν τα χαρίζω σε κανέναν.!

Δημοσίευση σχολίου



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter