Τέταρτη η Ελλάδα σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων




Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στον πίνακα των χωρών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση απολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο.
Κατά το 2011 εκδόθηκαν για την Ελλάδα 73 δικαστικές αποφάσεις εκ των οποίων οι 69 ήταν καταδικαστικές για παραβιάσεις άρθρων που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τις τεράστιες καθυστερήσεις εκδίκασης υποθέσεων στα ελληνικά δικαστήρια, με παραβιάσεις του δικαιώματος πραγματικής προσφυγής και απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση.
Την πρωτιά στο σχετικό πίνακα συνεχίζει να διατηρεί για τρίτο χρόνο η Τουρκία με 159 καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρωσία με 121 και ακολουθεί η Ουκρανία με 105 καταδικαστικές αποφάσεις.

Η δημοσίευση της έκθεσης έγινε την ίδια μέρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον άσκησε οξεία κριτική στους δικαστές του οργάνου, για αναίτια ανάμειξή τους σε εσωτερικές υποθέσεις κρατών και για υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους.
Η Βρετανία έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπη με το δικαστήριο τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο θέμα του δικαιώματος ψήφου των κρατουμένων, αλλά και για τις προσπάθειες του Λονδίνου να εκδώσει ύποπτους για τρομοκρατία σε χώρες που χρησιμοποιούν βασανιστήρια στις ανακρίσεις, ωστόσο μόλις 8 φορές καταδικάστηκε κατά το 2011.



πηγή: igraphics.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter